ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Επισκευές:

Αναλαμβάνουμε δωρεάν την επισκευή των προϊόντων που έχουν αγορασθεί από την έκθεση Μεσογίτης εφόσον είναι εντός  εγγύησης.

Αναλαμβάνομε επισκευή εκτός εγγύησης με χαμηλό κόστος σε προϊόντα που έχουν αγορασθείαπό την έκθεση Μεσογίτης και που έχουν καταστραφεί μερικός από δική σας υπαιτιότητα και πάντα κατόπιν συνεννόησης με την έκθεση και το αντίστοιχο εργοστάσιο παραγωγής του.

Συντήρηση:

Στρώματα

Τα στρώματα γενικά πρέπει να μετακινούνται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ώστε να γίνεται σωστή ανακατανομή των εσωτερικών στοιχείων και να στεγνώνει εντελώς η κάθε πλευρά από την υγρασία που μεταφέρουμε καθημερινά. Μη διπλώνετε ποτέ ένα στρώμα, θα το καταστρέψετε. Πέραν δεκαετίας η ποιότητα ακόμα και του πλέον εξαιρετικού στρώματος έχει αλλοιωθεί σε φρεσκάδα υλικών και εργονομία. Έχετε κατά νου ότι δεν πρέπει να φορτίζετε με το βάρος του σώματος το ίδιο σημείο συνεχώς. Μη πατάτε όρθιοι επάνω στο στρώμα γιατί μπορεί να καταστρέψετε τις συνδέσεις των ελατηρίων. Τα στρώματα μπορείτε να τα καθαρίζετε με σόδα ή με αντιβακτηριδιακό σπρέû.

  • Αναποδογυρίζετε και περιστρέφετε το στρώµα σας κάθε 3-4 µήνες.
  • Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό σίδερο και μην κάνετε χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού.
  • Τοποθετήστε απαραιτήτως επάνω και κάτω από το στρώμα σας ένα προστατευτικό κάλυμμα καπιτονέ η  αδιάβροχο.
  • Μην αφαιρείτε τις ετικέτες από το στρώμα σας. Σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την εγγύηση του στρώματος.

Έπιπλα από ξύλο

Τα έπιπλα από ξύλο  είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες, στην έκθεση στον ήλιο, την υγρασία κλπ. Για να τα διατηρήσετε αναλλοίωτα πρέπει κατά καιρούς να τα στιλβώνετε με ειδικά προϊόντα-πάστες, ανάλογα με το υλικό τους, που θα τα βρείτε μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Σε προϊόντα MDF η Μελαμίνες ένα πέρασμα με καθαρό πανί νοτισμένο σε διάλυμα νερού και ελάχιστο ήπιο απορρυπαντικό είναι αρκετό για την καθημερινή συντήρησή τους όμως η ποσότητα νερού δε θα πρέπει να είναι υπερβολική.

Μην φορτώνετε υπερβολικά τα συρτάρια γιατί επιβαρύνονται οι μηχανισμοί και η στατική δομή του επίπλου σας. Εάν υπάρχουν πόμολα τότε το συρτάρι πρέπει να ανοίγει και με τα δύο χέρια.
Προσοχή στις μετακινήσεις και μετακομίσεις των επίπλων!


Υφασμάτινα κρεβάτια και καναπέδες


1. Σκουπίστε

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσετε τον καναπέ σου είναι να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα. Θα πρέπει να “περάσετε” όλη την επιφάνεια για να απομακρύνετε τη σκόνη και τα σκουπίδια. Εάν αυτά μείνουν, ενδέχεται να αναμειχθούν με τα προϊόντα καθαρισμού και να δημιουργηθούν πρόσθετοι λεκέδες

2. Αφαιρέστε τις οσμές

Οι μυρωδιές σε έναν καναπέ δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Είναι πιθανόν να αισθάνεστε μια δυσοσμία στον καναπέ, αλλά να μην υπάρχει κάποιος εμφανής λεκές. Επίσης, το κατοικίδιό σου ίσως να “έβαλε τη σφραγίδα” του σε κάποιο σημείο του καναπέ σου χωρίς να το αντιληφθείτε. Για την αντιμετώπιση της κακοσμίας, προτείνουμε δύο δραστικές λύσεις. Η πρώτη αφορά τη χρήση μαγειρικής σόδας. Συγκεκριμένα θα πρέπει να πασπαλίσετε με τη σόδα το σημείο του καναπέ που θεωρείτε ότι μυρίζει και να την αφήσετε να δράσει για 20 λεπτά ή παραπάνω εάν είναι αρκετά έντονο. Στη συνέχεια, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα τα υπολείμματα. Η δεύτερη εναλλακτική εφαρμόζεται στην περίπτωση που η μυρωδιά επιμένει. Ανακατέψτε,τη σόδα με λίγο στεγνό καθαριστικό χαλιών, περιμένατεγια ακόμα 20 λεπτά και σκουπίστε ξανά τις σκόνες.

3. Εξαφανίστε τους λεκέδες

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καλό θα ήταν να καθαρίσετε το σημείο τη στιγμή που γίνεται ο λεκές. Το καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι αποτελεί μια δραστική λύση ακόμα και για τους λεγόμενους δύσκολους λεκέδες. Άλλωστε, τα δύο αυτά υλικά είναι top στη λίστα των φυσικών καθαριστικών λόγω των ιδιοτήτων τους.

4.Καλεστε επαγγελματία

Σε περίπτωση που οι πρακτικές για το καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορείτε να εμπιστευτείτε επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού. Επικοινωνήστε με την έκθεση να σας κατατοπίσουμε σχετικά!